середу, 6 квітня 2016 р.

Впровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку

Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України від 22.01.2016 року №46 дошкільний навчальний заклад (центр розвитку дитини) «Золотий ключик» м. Нетішина включено в перелік дошкільних навчальних закладів , у яких буде упроваджено в навчально-виховний процес  основи соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку.
Цей проект впроваджується відповідно до меморандуму про співпрацю у сфері дошкільної освіти між Міністерством освіти і науки України та міжнародною фундацією «Aflatoun International» (Нідерланди).
Протягом 2016-2018 р.р. планом заходів передбачено інструктивно-методичні наради, навчальні тренінги, вебінари, семінари для педагогів ДНЗ, проведення тематичних тижні, днів, свят, занять з дітьми, організація та проведення моніторингового дослідження ефективності упровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку а також обмін досвідом між учасниками проекту.
З 14 по 18 березня 2016 року в дошкільному навчальному закладі (центрі розвитку дитини) «Золотий ключик» проходили заходи з відзначення «Всесвітнього тижня грошей», в рамках виконання програми щодо економічної освіти дітей дошкільного віку. Незабутньою подією для дітей середнього та старшого дошкільного віку стали екскурсії в ПриватБанк та міський Краєзнавчий музей.
Працівники відділення банку ознайомили дітей з установою банку, розповідали як надходять гроші до банку, звідки вони надходять, хто ними може розпоряджатися. Кожна дитина мала можливість відчути себе в ролі директора, банкіра, менеджера та касира, адже дошкільникам дозволили  присісти в крісло директора та ставити підписи на «цінних паперах». У Краєзнавчому музеї діти відвідали виставку грошей різних країн світу та різних років. Музейні працівники цікаво та доступно розповіли та  надали цінну інформацію про гроші. Дошкільники отримали позитивні емоції та гарний настрій, перші навички економічного, раціонального ставлення до предметів, фінансів.
Перші підсумки роботи буде узагальнено та презентовано до Всеукраїнського Дня дошкілля (27 вересня).




Немає коментарів:

Дописати коментар